cursuri online

Firma platitoare sau firma neplatitoare de TVA? Care prezinta mai multe avantaje?

2020-11-29

Firma platitoare sau firma neplatitoare de TVA? Care prezinta mai multe avantaje?

 

Infiintarea unei firme nu reprezinta o joaca. Inainte de a face acest lucru trebuie sa va documentati atent cu privire la fiecare etapa pe care o implica infiintarea. Totodata, exista si o multime de termeni specifici pe care este recomandat sa ii intelegeti de la inceput.

Primul lucru cu care antreprenorii din Romania se intalnesc este plata TVA-ului. Totusi, care este diferenta dintre o firma platitoare de TVA si una neplatitoare?

La inceput de drum, toate firmele sunt neplatitoare de TVA

Fiind la inceput de drum cu firma nu aveti cum sa alegeti daca vreti sa fiti platitor sau neplatitor de TVA. In Romania toate firmele sunt pentru inceput neplatitoare de TVA.

Puteti avea o firma neplatitoare de TVA pentru mult timp, deoarece schimbarea poate fi facuta doar atunci cand atingeti anumite targete. Nu ati beneciat inca de consultanta de specialitate? Va asteptam in cadrul paginii oficiale https://contabuc.ro/.

Cum devine o firma platitoare de TVA?

O firma devine platitoare de TVA in momentul in care cifra sa de afaceri depaseste 300.000 de lei. Pentru a deveni platitoare de TVA trebuie sa depuna o cerere la ANAF prin care solicita acest lucru statului.

Este mai avantajos sa fii firma neplatitoare de TVA?

O firma neplatitoare de TVA este mai avantajata in cazul in care fac parte din sfera celor cu cifra de afaceri mica, cifra ce nu depaseste 300.000 de lei. Totodata, este mai avantajata si daca are in mare parte clienti persoane fizice, dar si daca are mai multi concurenti platitori de TVA.

Nu in ultimul rand, firmele neplatitoare de TVA  sunt mai avantajate si daca nu au prea multe cheltuieli cu TVA deductibil.

Este o firma platitoare de TVA mai avantajata?

Despre firmele platitoare de TVA  se poate spune ca sunt mai avantajate atunci cand au clienti persoane juridice, clienti ce au nevoie de facturi cu TVA. Totodata, este mult mai in avantaj atunci cand face achizitii din afara tarii, dar si cand are cheltuieli cu TVA pe care isi doreste sa le deduca.

Inainte de a infiinta o firma, luati legatura cu un expert contabil. Noi va putem clarifica fiecare amanunt cu privire la firmele platitoare si neplatitoare de TVA. Consultanta de top si solutii de actualitate - ne gasiti aici.

Download PDF


Suna-ne
Contact