cursuri online

Contabil angajat versus firma de contabilitate – ce este mai bine sa alegi

2020-09-03

Contabil angajat versus firma de contabilitate – ce este mai bine sa alegi

 Despre importanta unui contabil in cadrul unei firme, am tot vorbit. Astazi ne propunem insa sa va argumentam de ce este mai bine sa alegeti o firma de contabilitate in detrimentul unui contabil angajat. Lucrurile sunt avantajoase daca stiti si ce anume implica fiecare dintre acestea. Iata despre ce este deci vorba.

In primul rand, se tine cont de firma in sine, de ce dimensiuni are afacerea dumneavoastra. Ba mai mult decat atat, chiar daca este o firma mai mica, functiile pe care le insarcinati in seama unui contabil pot fi foarte variate si multiple. Poate fi vorba chiar si de trecerea prin diferite etape ale firmei si nevoia de sfaturi in acest sens.

Cert este ca o colaborare cu un contabil este o relatie de lunga durata, deci trebuie sa acordati maximum de atentie si vigilenta in selectare.

Avantajele colaborarii cu o firma de contabilitate

In mod evident si direct, colaborarea cu o firma de contabilitate si nu cu o singura persoana inseamna avantajul fortei de munca la nivel extins. Practic, nu aveti doar o persoana ci o intreaga echipa care se ocupa de tot ceea ce tine de partea contabila. Mai cu seama unde volumul de munca pentru o firma este mare, este nevoie clar de forta de munca necesara pentru a face fata acestui val.

Alte aspecte cara va favorizeaza se refera la:

  • Expertiza

In marea lor majoritate, firmele de contabilitate au diferite grade de expertiza. In cadrul aceleasi firme veti gasi omul potrivit care sa raspunda nevoilor pe care le aveti. Contrar a ceea ce unii stiu sau cred, domeniul contabil este foarte vast si implica numeroase ramuri. Este indicat sa mergeti pe sistemul de colaborare fructuoasa cu experti in domeniu, pentru calitatea serviciilor si evitarea posibilelor erori.

Asadar, o firma contabila va poate pune la dispozitie o serie mai vasta de servicii. Si aici se includ numeroase exemple. Daca ne raportam la firma noastra, asa cum veti gasi si pe pagina noastra oficiala, dispunem de oameni pregatiti pentru servicii precum: contabilitate, resurse umane si servicii de fiscalitate. Fiecare sector are subramurile sale foarte vaste desigur.

  • Experienta

Cand vorbim de un domeniu mai extins de activitate, ce inseamna sa lucrezi in cadrul unei firme contabile spre exemplu, vorbim implicit si de experienta castigata la un alt nivel. Avantajul este legat de faptul ca un portofoliu de clienti vine cu numeroase task-uri, ceea ce la randul sau implica o experienta mai vasta.

Indiferent de provocarile pe care le regasiti in demersul dumneavoastra, firma contabila gaseste solutii si raspunsuri - asta la mod cat mai divers, avand in vedere si personalul mai extins.

 

  • Asumarea atat a succesului, cat si a erorilor

Se intampla ca factorul uman sa fie de vina pentru anumite situatii. Aveti angajati, stiti ce inseamna asta. Insa in cazul unui contabil o eroare poate aduce sanctiuni si prejudicii. Puteti descoperi pe neasteptate ca sunteti bun de plata din cauza unei mici erori a angajatului, anume contabilul din cadrul firmei. Chiar daca luati masuri ulterioare, prejudiciul este tot al dumneavoastra.

Poate ca marele avantaj pe care il are colaborarea cu o firma in detrimentul unui contabil angajat tine de asumarea prejudiciilor. La un nivel minim posibil, o firma ce detine acreditarea CECCAR are obligatia de a face si dovada unei polite de asigurare profesionala. Acest lucru inseamna un dublu avantaj: va dati seama daca firma aleasa are sau nu acreditare si mai apoi daca are sau nu acoperirea prejudiciilor.

Avand garantia serviciilor, practic increderea pe care o acordati unei firme de contabilitate creste.  La mijloc este un impact financiar pe care ati putea sa il resimtiti daca alegeti bine sau nu. Asadar, recomandarea este sa tineti cont de un nivel superior de colaborare, sa alegeti o firma de contabilitate complexa si pe masura nevoilor.

Download PDF


Suna-ne
Contact