cursuri online

Doar contabilii autorizati au dreptul de a tine contabilitatea firmelor mici

Contabilitate Bucuresti 1434034144730 848x320

2015-06-11

Doar contabilii autorizati au dreptul de a tine contabilitatea firmelor mici

Incepand cu 1 ianuarie 2015, afacerile mici vor trebui sa renunte la colaborarea cu persoane absolvente de studii economice pentru serviciile contabile. Contabilitatea se va tine doar de catre contabili membrii CECCAR.

                De la 1 ianuarie 2015, a fost abrogat alineatul  (3^1) al articolului 10 din Legea contabilitati care stabilea ca persoanele care au cifra de afaceri si totalul activelor de maximum 35.000 euro, fiecare, echivalent in lei, isi vor putea tine contabilitatea doar prin contractele sau conventiile incheiate cu membrii Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

                Contabilitatea va putea fi organizata si condusa prin contractele/conventiile incheiate doar cu contabili autorizati. Desfasurarea activitatii de contabilitate mai poate fi sustinuta si de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa aiba aceasta functie, cu conditia sa aiba studii superioare.

                Aceste noi reglementari modifica prevederile din legea contabilitatii aprobate in urma cu 4 ani. In 2011, legea prevedea ca afacerile mici pot apela pentru servicii de contabilitate si la persoane cu studii superioare economice.

                In concluzie, firmele mici isi vor putea tine contabilitatea doar apeland la contabili autorizati, membrii CECCAR.

 

Download PDF


Suna-ne
Contact